Almen dannelse på Anneberg Efterskole.
Efterskolen vil arbejde ud fra en filosofi om at den almene dannelse er grundlaget for den efterfølgende mulighed for uddannelse. Alle elever vil have praktiske opgaver i hverdagen, og alle skal føle sig som en nødvendig del af fællesskabet. Gennem almen dannelse tilskyndes den enkelte til at finde nye sider ved sig selv.
Vi ønsker, at eleverne gennem dygtiggørelse og værdier fra et forpligtende fællesskab, står godt rustet til en videre uddannelse. På alle linjer og i alle aktiviteter tænkes den almene dannelse ind. Eleverne på Anneberg Efterskole skal udvikle sig fagligt og dygtigøre sig i forskellige aktiviteter. Men de skal frem for alt udvikle sociale færdigheder og dygtiggøre sig i at indgå i fællesskaberne.
De unge skal blive mere ”livsduelige” og vokse som mennesker, samtidig med de udvikler sig fagligt, socialt og i de discipliner de indgår i. Den almene dannelse har således 3 formål, at udvikle den enkelte unge: Personligt – fagligt – socialt.