fbpx


På Anneberg Efterskole serveres en sund og varieret kost i samarbejde
med linjen FOOD og så vidt muligt fra lokale producenter i Odsherred.
Frisk frugt hver dag
Årstidens grøntsager
Nybagt brød til alle måltider
Salat og/eller bagte grøntsager/rodfrugter hver dag
Årstidens fisk og vildt
Der er mulighed for vegetarmad

Elementerne i kostkonceptet.
Størst mulig brug af lokale fødevarer – økologisk, så vidt muligt. Mindst muligt brug af sukker, ved bevidst brug af alternativer. Maksimalt brug af langsomt nedbrydelige og grove kostfibre samt grove melprodukter.
Frisk frugt på dagligt basis. Der tages udgangspunkt i sæsonens råvarer, som dyrkes af eleverne, eller hentes hos lokale avlere. Det daglige hovedmåltid varieres, og der serveres på ugentlig basis måltider med eksempelvis fisk, vild, suppe, kødfrie dag osv. Variationen gælder også i forhold til aftensmaden. Vi sparer på fedtet gennem fedtfattige tilberedning og fedtfattige råvarer. Vores grundholdning er, at fedtet skal komme fra de sunde fedtkilder.

Luk menu