TÆT PÅ NATUREN – SAMARBEJDE OG UDFORDRINGER.

Outdoor tilbyder et stærkt fællesskab i naturen fyldt med udfordringer. Du tilegner dig alle de erfaringer og værktøjer som du skal bruge for at blive afklaret i forhold til en kommende jobmulighed – du udvikler dine personlige grænser i naturen – både fysisk og socialt.

Anneberg Efterskole ligger i skoven, 100 meter fra stranden og har mange spændende aktiviteter:
Basislejrliv, telt, bivuak, bålmad, MTB, jagt og fiskeri, trailløb, vinterbadning, kajak, vandring, teambuilding, adven­ture race og skiløb.

Jagt , jagttegn og naturpleje er en stor del af OUTDOOR linjen. Efterskolen har tilgang til jagt i nærheden af skolen og her skal du som elev, være med til at fodre fasaner og ænder, passe en stor jagt med alt hvad der hører til – fodring, revirpleje, regulering af ræve og krager mm.. Når jagtsæsonen begynder i oktober skal du hjælpe til med at på jagterne. Du lærer hvad en parole er, hvordan man har størst muligt sikkerhed og hvilke hensyn der skal tages til skytter og hund.
Hvis du har jagttegn og har bestået haglskydeprøven kan du være med på jagterne i løbet af efteråret. Hvis du ikke har jagttegn, kan du deltage på skolens jagttegnskursus hvor du får kvalificeret undervisning og vejledning således at du kan bestå jagtprøven – enten i oktober eller i april måned.
Alle elever møder med forskellige forudsætninger men fælles for hele holdet er – at alle har lyst til at lære mere om naturen, vildt, pasning af en jagt i løbet af hele året. Ved siden af alt det her får du mulighed for at prøve: lerdueskydning, træning med riffel, bygning af skydetårne, fodertønder, prøveskydning med haglgevær, hundetræning, besøg i jagtbutik, besøg på stort gods som har jagt som forretning.
Fælles for det hele er at man har lyst til at lære mere om jagten. Måske bliver jagten en del af din hobby resten af livet?

Outdoor giver dig personlige kompetencer og spændende jobmuligheder resten af livet.

OUTDOOR linjen.
Med udgangspunkt i skolens beliggenhed ved skov og fjord tilbydes eleverne undervisning og oplevelser i naturen for at fremme deres indsigt i og forståelse for naturen, dens bestanddele og sammenhænge samt sårbarhed og balance. Udover grundlæggende viden om naturen og dens sammenhænge tilbydes undervisning i aktiv brug af naturen indenfor Friluftsliv, Jagt og Fiskeri, Naturfag, Dyreliv og lignende. Derudover skal der laves en kobling til det erhvervsmæssige, d.v.s. at de til naturen relaterede erhverv indenfor skoven, landskabet og fiskeriet vil blive inddraget i undervisningen. Derudover mener vi, at der bør være et formidlingselement indlagt, d.v.s. at eleverne kommer til at guide eller præstere en mindre fremvisning Tendenser i friluftslivet lige nu: Der er en stor opblomstring i bl.a. det helt primitive friluftsliv. Det betyder at man har fokus på de helt basale teknikker og man behøver ikke mange redskaber og dem man har, har man selv lavet.
I denne forbindelse er der også meget fokus på den spiselige del af naturen. Vi render i skoven og plukker svampe, bær og andre spiselige urter som aldrig før. Der er også flere helt nybegyndere der melder sig på banen og bare gerne vil være med og suge til sig og prøve kræfter med naturen. Hvilke betyder at vi har en opblomstring af det uformelle friluftsliv hvilke er ret spændende men også enormt svært at styre. Det er det nære friluftsliv der tæller.
I den anden ende af spektret har vi de ”hardcore”. Her er der stor fokus på at ”nørde” sig rigtig dygtig. Her er ekspeditioner, foredrag og workshops en stor del af friluftslivet. Nutidens medier har ligeledes stor fokus på alle de programmer, som handler om at overleve i naturen, madprogrammer som Nak&ÆD har ligeledes stor interesse. Der er mange der søger disse foredrag og workshops for at kunne få lov at drømme sig væk for et kort øjeblik fra en evt. stresset hverdag. I denne verden er der også stor fokus på at man har de rigtige kurser og det er her mange af underviserne udspringer fra til den formelle del af friluftslivet.
OUTDOOR linjen vil tage det bedste fra hele spektret – og bl.a. give indblik og forberede de unge på deres fremtidige erhvervsmuligheder.